14 april 2015
Corporate

De afgelopen jaren heeft Inther Group een indrukwekkende groei doorgemaakt. Inther Group is een system integrator van Hollandse bodem en is wereldwijd actief. Binnen de Benelux beschikt Inther over een mooie lijst met toonaangevende referenties in verschillende branches, zoals bv. Hema, Bavaria, Pluripharm, Stanley Black & Decker, Veritas, DHL en Standaard Boekhandel. Nog globaler gezien is de diversiteit aan branches aanwezig; van Food in Finland (Snellman) tot e-commerce in China (CNSS). Daarnaast zien internationale retailers in de fashion en cosmetica – zoals bv. Skechers, River Island en Estée Lauder – Inther als huisleverancier voor de inrichting van hun warehouses. Het is een echte ‘one-stop-shop’ voor alle logistieke vraagstukken waarbij Inther 100% eindverantwoordelijkheid neemt voor haar projecten. “Onze oplossingsonafhankelijke positie in de markt, plus het feit dat we flexibel zijn, maakt ons uniek”, zegt Eric van Cann, Business Development Manager van Inther.

Branche specifieke kennis doorslaggevend

“Wanneer de klant zich herkend in de oplossing die je presenteert, weet je dat je je huiswerk goed hebt gemaakt”, vertelt dhr. van Cann lachend. Na een grondige data analyse vindt dit zijn weerslag in een logistiek ontwerp. Inther heeft inmiddels in diverse branches veel kennis opgebouwd, wat zich vertaald in slagvaardige logistieke concepten. Doordat men zelf geen producent is van stellingen, conveyors, kranen of shuttle systemen heeft men voor de toegepaste techniek feitelijk geen voorkeur. De bouwstenen die het best aansluiten bij de klantspecifieke uitgangspunten wordt toegepast. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de kwalitatief hoogwaardige componentleveranciers. Juist omwille van de jarenlange ervaring en de oplossingsonafhankelijke opstelling wordt Inther vaak in een vroeg stadium als sparringpartner bij projecten betrokken.

IntherLC – kern van iedere oplossing

Het Warehouse Execution System (WES) IntherLC vormt de ruggengraat van elk logistiek concept. Door de modulaire opzet van deze software wordt de doorlooptijd van een project aanzienlijk verkort. Aansturing en beheer van verschillende deelgebieden in een warehouse – zoals zonepick, Pick by Light, AS/RS systemen, sorters, shuttle systemen en manuele systemen als voice- of RF-systemen – binnen één en hetzelfde IntherLC is een grote pré. Van Cann: ”We zien met de snelle groei van de e-commerce markt dat klanten met een wat kleinere manuele oplossing starten om een paar jaar later bij ons terug komen voor een meer gemechaniseerd systeem”. Het feit dat de IntherLC software een 100% eigen ontwikkeling is, maakt het mogelijk om hier flexibel en snel op in te spelen. Daarmee kiest de klant voor een bewezen basis met inbegrip van alle noodzakelijke functionaliteiten om vervolgens binnen de gekozen oplossing modulair op te schalen.

Innovaties en toekomst

In de tweede helft van 2015 zal Inther o.a. voor Marchon (Eyewear) bij Amsterdam Schiphol een innovatief shuttle project gaan opleveren. “Toepassing van de shuttle technologie brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee en hier is veel belangstelling voor vanuit de markt”, aldus van Cann. Inther is hierop uitgerust. Als gevolg van een verdubbeling van het aantal medewerkers is Inther in 2012 naar een nieuw pand verhuisd pal naast de A73 ter hoogte van Venray. Van hieruit vindt de centrale projectuitvoering plaats met satelliet vestigingen in Antwerpen (BE), Enger (DE), Chisinau (MD), Charlotte (US) en Shanghai (CN). In het nieuwe pand heeft de customer service afdeling, met 24x7h bereikbaarheid, de noodzakelijke ruimte en faciliteiten gekregen. Vanuit het hoofdkantoor in Venray is men binnen de Benelux in twee uur ter plaatse indien noodzakelijk.

Er zijn veel bedrijven die de stap naar een internet-business (e-commerce) maken maar nog niet precies weten hoe dit logistiek gezien optimaal in te richten. “Door onze jarenlange ervaring van logistieke processen, gecombineerd met de flexibele oplossingen die wij daarin kunnen bieden, zie ik de toekomst positief tegemoet en zijn we ook continue op zoek naar nieuw personeel”. “Een recente nieuwe ontwikkeling is bijvoorbeeld onze ADA machine (Automated Document Applicator) die verzenddocumenten volautomatisch print, buffert, vouwt en op de doos plakt. Met deze innovatieve ontwikkeling wil Inther verder het ingeslagen pad bewandelen waarbij het haar klanten uit de fijnmazige distributie zoals in de e-commerce en fashion branche wil ontzorgen. Ondanks dat we hard groeien waken we ervoor dat wij onze snelheid en flexibiliteit niet verliezen, want dat is precies waarmee wij ons onderscheiden”, besluit van Cann positief.

 

Inther-continues-to-expand.png

 

Waarmee kunnen we je helpen?