Simulatie van je intralogistieke systeem

Hybride intralogistieke systemen zijn regelmatig behoorlijk complex. De orderflow verschilt namelijk vaak zelfs van uur tot uur met complexe seizoensinvloeden, hardlopers en slowmovers, artikelen met verschillende verpakkingen, groottes en gewichten... Hoe krijg je dan zo'n complex systeem bedacht, dat efficiënt en effectief werkt en voldoende capaciteit op de juiste momenten levert, zonder al te veel kostbare overdimensionering? Heel 'simpel' - wij simuleren het systeem vooraf om te testen waar knelpunten zitten en halen die weg.

Geruststellend

Inther verzamelt en analyseert grote hoeveelheden data van jouw orderproces, bedenkt en ontwerpt hiervoor een intelligent hybride systeemconcept. Vervolgens worden zowel het concept als de data (hoe meer, hoe beter/preciezer) in ons Emulate 3D simulatieprogramma geladen, hele werkdagen incl. pauzes en alles erbij. Daarna wordt de bedachte systeemoplossing in een iteratief proces net zolang gefinetuned en verbeterd, totdat het (met een veilige buffermarge) werkt in de simulatie. Dat is een hele geruststelling en geeft veel zekerheid vooraf: deze oplossing gaat voor jou werken!

Geen over- of onderdimensionering
Geruststellend en zekerheid
Betere en efficiëntere systeemoplossingen
Betere personeelsplanning
Lagere kosten

Power BI visualisatie

Continue verbeteringen

Maar simulatie stopt niet in het preproces. Ook tijdens de constructie van jouw systeem komen detailvragen aan bod die worden gesimuleerd. Wat werkt beter binnen het finale ontwerp? Allerlei last-minute aanpassingen worden in een simulatie beoordeeld (welk effect hebben ze op de orderflow?), zodat er na oplevering van een systeem geen verrassingen komen. En ook ná oplevering bieden simulaties de helpende hand voor verdere finetuning en optimalisatie. Bijvoorbeeld als de bestelprocessen mettertijd wijzigen of deelsystemen aangepast worden. Waar ontstaan verschillen in het proces en hoe lossen we die effectief op? Wat zien we in de PowerBI visualisatie?

Of bij organisatorische vragen over bv. personeelsplanningen tijden piek- en/of dalmomenten: hoeveel pickstations moet ik extra bezetten in piektijden? Waar kan ik mee toe in een dalperiode? Hoe stel ik het systeem zo in, dat mijn personeel het niet te druk heeft of zonder werk komt te zitten? Wel zo handig! Daarnaast valideren we het simulatieproces zelf door achteraf iteratief de werkelijkheid te vergelijken met de gemaakte simulaties, zodat ook de simulaties zelf de volgende keer nóg beter en preciezer voorspellen en steeds slimmer worden!

Voorbeeldsimulaties

Conclusie

Onze in-house simulatie is in meerdere fases nuttig. Het stelt gerust, verbetert de efficiëntie van het systeem en voorkomt onnodige kosten op meerdere vlakken. Vooral bij complexe, hybride oplossingen is simulatie een superhandig hulpmiddel om snel te schakelen en betere systeemoplossingen te krijgen! We gaan door, totdat onze oplossing jouw vraagstelling beantwoordt! Op naar de volgende stap: emulatie, om ook de Inther LC software oplossingen mee te nemen...

Breng ook jouw intralogistieke ambities tot leven!

Neem contact met ons op +31 (0)478 502 575

Waarmee kunnen we je helpen?