19 oktober 2018
Afgelopen donderdag en vrijdag, 11 en 12 oktober, stonden bij Inther in het teken van de officiële opening van het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en de viering van haar 20-jarig jubileum. “We stappen op naar ‘the next level’ met state-of-the-art conveying equipment, waarbij de lever- en implementatietijden drastisch worden verkort”, noemt Paul Hermsen.
Op donderdag vond de officiële opening van het nieuwe Technology Assembly Center (TAC) plaats: het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (R&D), waarin Inther vanaf nu haar eigen conveyor systeem ‘ICE’ (Inther Conveyor Equipment) ontwikkelt en produceert. Bij het ontwerp van deze hoogwaardige conveyorsystemen heeft Inther veel aandacht voor integratie van de besturing, sensortechniek en de bekabeling. Alles is ontworpen vanuit de software- en installatie kant. ICE is gebaseerd op besturingstechnologie, waardoor elk modulesysteem een op zichzelf staand apparaat is die zelfstandig kan functioneren.
Naast het ontwikkelen van de ICE conveyorsystemen, zijn er in het TAC ook medewerkers actief met het ontwikkelen van Robot picking technologie en automatische Document Handling oplossingen in het verpakkingsproces. Hier wordt dagelijks gewerkt aan hoogstaande technologische oplossingen voor het automatiseren en verder mechaniseren van het orderpick- en verpakkingsproces.
Daar waar wethouder Jan Loonen (Economische Zaken) aanwezig was bij de start van de bouw van het Technology Assembly Center, heeft hij dit gebouw ruim anderhalf jaar later ook officieel geopend. “De techniek en de kennis die hier in dit bedrijf gebezigd wordt, de hoogwaardige kennis die hier wordt gebundeld en de nieuwe innovaties die wereldwijd rondgaan vanuit Venray en Noord-Limburg, is iets wij ontzettend trots op zijn”, benoemt wethouder Jan Loonen.
Na de geslaagde openingshandeling en een boeiende sessie van Walther Ploos van Amstel op donderdag, kregen familie, vrienden en kennissen van alle medewerkers van Inther op vrijdag de kans om het bedrijf van binnen te bekijken. Interessante demo’s van onder andere een Goods-to-Person werkstation, een Automated Document Applicator (ADA) en een robot voor itempicking kwamen aan bod en wekten veel interesse bij het publiek.
Paul Hermsen en Martijn Herder, de oprichters en directie van Inther, vullen met deze mijlpalen de behoefte in voor verdere warehouse automatisering en mechanisering gezien de almaar toenemende krapte op de arbeidsmarkt voor magazijnpersoneel.