Goods to Person

Snelle, veilige, automatische en eenvoudige aanvoer van opslagcontainers van en naar een ergonomisch ingericht werkstation. Dat is in het kort wat de orderpickoplossing 'Goods to Person' (GTP) van Inther Group inhoudt.

‘Goederen naar de man’-systemen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en configuraties, geven een boost aan de orderpickprestaties en resulteren in een hogere leverbetrouwbaarheid. Het werkstation toont de persoon die de bakken vult namelijk exact wat hij moet picken en waar het item geplaatst dient te worden. Inther Group heeft een ‘Pick to Light’-module, een monitor en een gewichtscontrole geïntegreerd waardoor het proces zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk is en daardoor fouten in het fulfilmentproces nagenoeg uitsluit.

Hoe werkt GTP?

Het GTP-systeem is ideaal voor het ergonomisch, secuur en foutloos orderverzamelen van artikelen opgeslagen in bakken. De via een rollenbaan aangeleverde voorraadbak wordt centraal gestopt en het specifieke uitneemvak (met een onderverdeling tot 8 vakken in de voorraadbak) wordt door verlichting gemarkeerd.

Pick to Light: afname van pickfouten

Zodra een artikel uit een opslagbak moet worden gepickt, ondersteunen ledstrips de operator in het orderpickproces en geven aan waar de artikelen moeten worden verzameld. Een LED-indicator geeft de vereiste hoeveelheid aan die van de opslagbak naar de orderdoos moet worden verplaatst. Het systeem instrueert de operator via lichtbalken in welke orderdoos het artikel moet worden geplaatst. De orderpicker bevestigt deze actie door op de verlichte knop op de picklamp te drukken. Aanvullende informatie over de orderpickopdracht wordt weergegeven op een monitor die deel uitmaakt van het werkstation. Deze aanpak resulteert in een aanzienlijke daling van het aantal pickfouten.

Efficiënt en ergonomisch

Na elke orderpicktaak checkt het systeem of één of meerdere afleverbakken compleet zijn. Ook een extra gewichtscontrole van de orderkrat is mogelijk. Dit biedt 100% zekerheid. Terwijl complete bakken automatisch worden afgevoerd, start de volgende orderpicktaak op het werkstation. De orderverzamelaar bij het werkstation krijgt de voorraadbakken op comfortabele wijze aangeboden; de kratten worden automatisch gekanteld om de ergonomie verder te verbeteren.

Minimale foutkans

Het GTP-systeem van Inther kan 4 tot 6 orders tegelijk verwerken. Dit komt neer op een verwerking tot wel 500 picks per uur. In vergelijking met het traditioneel orderverzamelen, levert dit dus een significante stijging op van de pickprestaties. Dit alles mede door de efficiënte en eenvoudige werkwijze. Met positieaanduiding via LED-strips, monitors, barcodescanners en een gewichtscontrolesysteem zijn de foutkansen minimaal. En voor het personeel is het systeem ergonomisch geoptimaliseerd en snel te instrueren. Gemak dient de mens…en de distributeur!

Ergonomisch design
Eenvoudig principe
Optionele gewichtscontrole
Geautomatiseerde in- en uitvoer van bakken

VIDEO

relevante Downloads

Brochure Goods to Person (GTP) (8 MB)

Lees meer over Inther Goods to Person order picking oplossingen

Contact

Wil jij Je ORDERpicPRESTATIES VERBETEREN?

neem contact met ons op +31 (0)478 502 575

Waarmee kunnen we je helpen?