Arvato neemt nieuwe magazijnautomatisering in gebruik

20 oktober 2020
3PL
Fashion
FMCG
Food
Pharma

Arvato Supply Chain Solutions, onderdeel van Bertelsmann, heeft naast Duitsland nu ook in Nederland hun intralogistiek verder uitgebreid samen met Inther Group. In de hypermoderne logistieke campus van circa 165.000 m2 in Heijen (NL) worden orders door de toepassing van state-of-the-art oplossingen voortaan nog efficiënter verzameld en verwerkt.

Arvato

Arvato Supply Chain Solutions is de internationaal toonaangevend aanbieder van order-to-cash-oplossingen voor op de eindklant gerichte industrieën. Zij zijn in Nederland logistiek partner van diverse internationale klanten uit de sectoren tech, consumentengoederen en gezondheidszorg en verantwoordelijk voor het voorraadbeheer in heel EMEA. Arvato bevoorraadt niet alleen de detailhandel met producten, maar realiseert binnen de e-commerce tak ook de levering aan de eindconsument. Door de centraal gelegen locatie binnen West-Europa, in een logistieke hotspot en uitstekende infrastructurele aansluiting, vormt Gennep voor Arvato een sterke locatie en belangrijke toegangspoort tot Europa.

Arvato-Inther-Group.jpg

 

Compleet orderproces

System integrator Inther Group was verantwoordelijk voor het complete orderproces waaronder de material handling equipment, PLC software, field components en control cabinets. Ook heeft Inther de integratie verzorgd van de label applicators, carton closer, carton erector, de delivery note inserters (ADI) en geïntegreerde weegschaal. Deze geïntegreerde weegschaal controleert iedere order op gewicht na het verzamelen van de orders en stuurt het actuele gewicht automatisch door naar het Arvato WCS. De complete orders volgen na deze controle drie mogelijke routes: de automatische verpakkingslijn, de manuele verpakkingslijn of by-pass naar shipping.

Martijn Herder – CEO bij Inther Group: “Wat dit project extra uniek maakt is de snelle en korte tijd waarin we dit traject samen met Arvato hebben uitgewerkt, van concept tot go-live.”
 
Automated Document Inserter (ADI)

Bij de verpakkingslijn is de Automated Document Inserter (ADI) van Inther geplaatst die volledig automatisch documenten print en toevoegt aan een doos. Hierdoor is de doorlooptijd en efficiëntie van het verpakkingsproces significant verbeterd. Geautomatiseerd printen en toevoegen van documenten is mogelijk met alle denkbare documenten zoals pakbonnen, facturen, handleidingen, retourinformatie en retourlabels. Elke order wordt gescand om te verifiëren dat de juiste documenten worden geprint en toegevoegd.

Inther Conveyor Equipment

Het modulaire conveyor platform van Inther Group, Inther Conveyor Equipment, is ook bij Arvato toegepast om goederen binnen het distributiecentrum te transporteren. Deze is uniek vanwege de korte installatie- en inbedrijfstellingstijd. Alle componenten (zowel mechanisch als elektrisch) werden vooraf geïnstalleerd.

Samenwerking
Martijn Herder: “Wij zijn bijzonder trots dat Inther Group naast Duitsland nu ook het systeem voor Arvato in Nederland heeft geïmplementeerd. Hiermee benadrukken wij het belang van onze samenwerking”. In 2019 werd gestart met de on-site installatie en de totale uitbreiding is inmiddels volledig in gebruik genomen door Arvato.

Waarmee kunnen we je helpen?