Fysieke installatie voltooid bij Westfort Vleesproducten

30 juli 2020
Food

De realisatie van het slimste vleesbedrijf van Westfort Vleesproducten heeft de volgende fase bereikt. De fysieke installatie van de totale intralogistiek is deze maand afgerond waardoor er nu gestart kan worden met het testen en in gereedheid brengen van alle Inther systemen.

De afgelopen periode is Inther Group begonnen met de afrondende fase van de installatie en het functioneel in gebruik nemen van het systeem. PLC Engineers zijn inmiddels on-site gestart met testen en verdere functionele commissioning. Aan het eind van deze fase zal het Warehouse Control System (WCS) Inther LC geïmplementeerd gaan worden bij Westfort welke het volledige systeem aan zal gaan sturen inclusief de AS/RS Shuttle. Uiteindelijk zal het systeem onder een temperatuur van -18 graden Celsius ingevroren dozen gaan verwerken en uitsorteren.

Begin maart 2020 werd on-site gestart met de installatie en bouw van de nieuwe intralogistiek. De huidige locatie in IJsselstein (NL) wordt uitgebreid met een centrale verwerkingslocatie en geïntegreerde invries- en vriesopslag met een oppervlakte van maar liefst 38.000 m2.

In onderstaande video een compilatie van de fysieke installatie bij Westfort Vleesproducten.

 

 

AS/RS Shuttle

Belangrijk onderdeel binnen deze logistieke oplossing is het AS/RS Shuttle systeem van Inther Group waar individueel ingevroren dozen gebufferd worden voordat deze worden gepalletiseerd. Voor de sortering van deze pallets is een AS/RS Shuttle systeem van 72 levels geïnstalleerd, verdeeld over 3 gangen. Dit systeem zal straks in een vriesomgeving van -18 graden Celsius alle producten volautomatisch uitsorteren.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe Inther Group dit indrukwekkende AS/RS Shuttle systeem bij Westfort Vleesproducten heeft gebouwd.

 

 

'No hands' vrieshuis

Een van de unieke onderdelen binnen deze totale nieuwbouw is de realisatie van een ‘no hands’ vrieshuis. Vanaf het moment dat de producten ingepakt zijn komen er in het proces van intern transport, invriezen, sorteren, palletiseren en vriesopslag geen handen meer aan te pas tot aan het moment dat de ingevroren producten verladen worden.

Alles op één locatie

Alle nieuwe faciliteiten worden bij Westfort op één locatie gerealiseerd. Eén van de belangrijkste voordelen hierbij is dat door de centralisatie de interne logistiek enorm wordt verbeterd. Daarnaast gaan medewerkers werken met de nieuwste vleesverwerkingstechnologieën en kunnen klanten er zeker van zijn dat op de meest efficiënte wijze en volgens de hoogste standaarden aan hun producten wordt gewerkt.

Waarmee kunnen we je helpen?