Van vroeger naar nu: Pick to Light/Put to Light

25 januari 2023
Product

Pick to Light is een order picking systeem waarbij medewerkers in het magazijn met behulp van een display, een verlichte toets en een paar knopjes in één oogopslag kunnen zien wat er per order gepickt moet worden of hoe artikelen over orders verdeeld moeten worden. In 1999 zijn wij begonnen met installeren van Pick to Light systemen bij onze klanten. En die systemen zagen er destijds heel anders uit dan de systemen die we tegenwoordig installeren.

De start van Pick to Light

De allereerste Pick to Light systemen bestonden uit RVS buizen met gelaserde gaten waar picklights in verwerkt waren. Daarbij maakten we destijds gebruik van experimentele printjes en bekabeling. Het stroomverbruik was destijds nog een stuk hoger dan nu en de reactiesnelheid kon nog wel wat verbeterslagen gebruiken. De installatie werd op locatie uitgevoerd en was een ingewikkelde, tijdrovende klus. Maar, het bood voor die tijd een goede en innovatieve oplossing om gemakkelijker orders te kunnen picken. Medewerkers hoeven niet langer te zoeken naar de juiste picklocatie waardoor het werk een stuk efficiënter wordt.
 
Compleet, gebruiksvriendelijk én altijd up-to-date

Gelukkig heeft de Inther Pick to Light inmiddels heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. De picklights zijn tegenwoordig compleet modulair. Daarnaast werken we met een standaard bekabeling en zijn de reactietijden meetbaar in milliseconden. Ook kunnen we de picklights inmiddels op afstand vervangen en configureren bij eventuele storingen, waardoor de down-time geminimaliseerd wordt. Je hebt er daardoor in het logistiek proces zelf nauwelijks meer omkijken naar. Daarnaast zijn de systemen een stuk efficiënter qua stroomverbruik en is de gebruiksvriendelijkheid enorm toegenomen ten opzichte van vroeger. Ingebouwde menu’s, heldere multicolor knoppen en handige knoppen behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden, er is zelfs een variant met alleen de multicolor knop beschikbaar. Exact wat past bij de behoefte van onze klant!

Geïnteresseerd in meer informatie over Pick to Light? Bekijk dan deze pagina voor alle ins en outs.

Waarmee kunnen we je helpen?