Controle op pickfouten

Een zo hoog mogelijke uitleverkwaliteit en zo laag mogelijke foutenpercentage is een belangrijk prestatie-indicator in elk warehouse. Het doel is om klachten van klanten en kostbare retouren te voorkomen. Toevoeging van een in-line weegschaal is een eenvoudige, maar bijzonder effectieve oplossing om fouten te ontdekken en ze te herstellen ruim voordat de (steekproefsgewijze) uitgangscontrole plaatsvindt.

Weegschalen in verschillende vormen

Inther Group levert weegschalen in verschillende vormen: in-line of stand-alone, dynamisch of statisch. Bij statisch wegen kan het gewicht van een bak of doos alleen worden vastgesteld als de doos stilstaat. Bij dynamisch wegen is het weegmechanisme ingebouwd in een transportbaan, zodat goederen zonder te stoppen automatisch worden gewogen. Dat levert desgewenst extra snelheid en doorvoercapaciteit op.

Verbeterde kwaliteit
Eenvoudig en effectief fouten detecteren
Integratie middels Inther LC software
Controle van gewicht

Door het actuele gewicht van een bak of doos na het orderpicken te vergelijken met het theoretische gewicht, wordt het direct duidelijk als de inhoud niet klopt. Het gewicht kan op het werkstation op orderregel-niveau worden gecontroleerd, maar ook in de vorm van een eindcontrole van de totale order. Om te compenseren voor mogelijke gewichtsafwijkingen van lege dozen of bakken, wordt weegcontrole vaak gecombineerd met een nulmeting bij de start van het orderpickproces. Bakken of dozen die bij de weegcontrole de toegestane toleranties overschrijden, worden afgevoerd naar een controlestation voor verder onderzoek.

Contact

Wil jij je verpakproces versnellen?

neem contact met ons op +31 (0)478 502 575

Waarmee kunnen we je helpen?